1994 yılında yaşamını yitiren bir gerillanın kimliği açıklandı

1994 yılında yaşamını yitiren bir gerillanın kimliği açıklandı

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, 1992 katılımlı ve 1994 yılında Botan Mişare’de yaşamını yitiren bir gerillanın kimliğini açıkladı.

Brusk kod adlı Mizgin Eren’in ailesine bir mektup yollayan PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, “Öncelikle hareketimiz adına tüm aile fertlerinizi en içten duygularla selamlıyor, saygılar sunuyoruz. İçinde yaşadığımız koşullar, mücadele şartlarımızdan kaynaklanan birtakım güçlükler ve adresinize ulaşamama gibi nedenlerden dolayı size ulaşmadan belli bir gecikme yaşanmıştır. Bu bakımdan bizi anlayacağınızı umuyoruz” dedi.

Mizgin Eren’in Kürt halkının yaşadığı acıları, sıkıntıları yakından görerek, bunları yüreğinde derinden hissederek, bunlara son vermenin yolunun Kürt halkının özgürlük umudu olan gerilla saflarına katılmakta bulduğu belirtilen mektupta, Eren’in Kürdistan halkının sömürgeci devletler tarafından içinde tutulduğu kölelik statüsüne karşı başkaldırmayı, Kürdistanlı ve yurtsever olmanın ahlaki ve en temel insanlık görevi olarak kabul ettiğini belirtti.

Yüksek bir duyarlılıkla vicdanının sesini dinleyerek, fedakarlık örneği olan kısa ama değerli bir yaşam sergilediği de vurgulanan mektupta şunlar belirtildi: “Kürt halkının özgürlük davasını kendi yaşamının biricik anlamı olarak gören yiğit ve onurlu dava arkadaşımız, sevgili evladınız Brusk yoldaşımız katıldığı günden şehit düştüğü güne kadar her anını ülkemizin özgürlüğe kavuşması, Kürt halkının özgürce yaşaması ve dünya insanlığı içinde hak ettiği onurlu yeri alması için, halkına, ülkesine ve Önder Apo’ya karşı duymuş olduğu büyük sevgi, bağlılık ve fedakârlıkla çalışmış, 1994 tarihinde Botan Mışare alanında sömürgeci Türk devlet güçleriyle girdiği çatışmada, kahramanca savaşarak şehit düşmüştür.”

Aileye ve Kürt halkına başsağlığında bulunan PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, “Acınızı derinden paylaştığımızı ve silah arkadaşları olarak, yoldaşımızın şahadetinden en az sizler kadar acı duyduğumuzu bilmenizi isteriz. Biz bu acıyı taşıdığı silahı ve bayrağı layıkıyla taşıyarak ve tüm şehitlerin çizgisinde mücadeleyi yükselterek acımızı hafifletmeye çalışıyoruz. Siz değerli aile fertlerinin de yaşanan şahadeti büyük bir sabır ve metanetle karşılayıp aynı doğrultuda yaklaşmanızı bekliyoruz” dedi.

“Şehit Brusk yoldaşımız gibi kahraman bir evlada, kardeşe ve yakına sahip olduğunuz için ne kadar gurur duysanız yeridir. Biz O’nun yoldaşları olarak hep gurur duyduk” diyen PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, onun amaçlarını gerçekleştirmek için yaşayacakları ve onun taşıdığı bayrağı halkların kardeş olduğu, eşit, özgür ve demokratik bir ülkenin zirvesine dikmek için mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceği de belirtildi.