İki kentte özgür basına saldırılar protesto edildi

Riha ve Dersim'de özgür basına saldırılar protesto edildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha il örgütleri, Özgür Basın çalışanı 9 kişinin gözaltına alınması ile Belçika'da Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına yapılan baskınlara ilişkin açıklama yaptı.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yapılan eyleme birçok kurum temsilcisi ile Özgür Basın çalışanları katıldı. “Özgür Basın susturulamaz” pankartının açıldığı açıklama metnini DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu okudu.

Sema Aişeoğlu “Demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğü alanlarında sözüm ona ilerici ve demokratik olarak lanse edilen Belçika ve diğer Avrupa ülkeleri, konu çıkarları olduğunda bu değerleri Türkiye ve diğer ülkelerle yapılan pazarlıklar sonucu kolayca yok sayabilmekte” dedi.

Sema Aişeoğlu, "31 Mart’ta, secim sonuçları doğrultusunda, Türkiye halklarının sandıkta verdiği 'demokrasi, çözüm ve barış' mesajlarının doğru okunarak bu haksız ve hukuksuz saldırılara bir son verilmesi gerektiğini söylüyor ve gözaltına alınan 9 Özgür Basın çalışanının bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz” diye belirtti.

Gazeteci Ceylan Şahinli de "Kürt kimliğimizden dolayı sadece gazetecilik faaliyetlerimiz değil, attığımız her adım, dava konusu yapılabiliyor. Gelinen süreçte demokrasinin Türkiye’de geldiği durum içler acısı” diye tepki gösterdi. Sadece gazetecilerin değil, toplumun da bir baskı altında olduğunu ifade eden Şahinli, “Özgür Basın geleneğinden geliyoruz. Hiçbir zaman biat etmedik, etmeyeceğiz. Kadrajımız her zaman hakikati çekmeye devam edecek” şeklinde konuştu.

DERSİM

Dersim'de gazeteciler, İstanbul ve Ankara’da ev baskınlarıyla gözaltına alınan gazeteciler için Seyid Rıza Meydanı‘nda açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Gazeteci Hüseyin Yaşar Sezgin, televizyonların basılmasına da dikkat çekerek, "Gazetecilik suç değildir. Halkın haber alma hakkı engellenemez, Özgür Basın susturulamaz. Gazeteci arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.