GÜNDEM 28 MART 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik miting ve toplantıları takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada Riha ve Botan halkına, “Oyunu kendisine, kendisinden olana verme” çağrısında bulundu.

- DEM Parti Îdir (Iğdır) Milletvekili Yılmaz Hun, Îdir’de AKP-MHP iktidarının başını çektiği kirli ittifaka karşı halk ittifakını oy kullanmaya ve sandık güvenliğini sağlamaya davet etti.

- 2020 yılından itibaren kayyum tarafından gasp edilen Êlih’te halk, bütün özel savaş politikalarına karşı ve iktidarın tehditlerine rağmen DEM Parti’yi desteklemekte kararlı olduğunu dile getirdi.

- Maraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi DEM Parti Belediye Eş Başkan Adayı Elif Tuğçe Demiroğlu, “Eş Başkanlık biz kadınların mor çizgisidir. Siyasal anlayışımız yenge başkan anlayışından eş başkanlık sistemini oturtan bir anlayıştır” dedi. 

- DEM Parti Qoser Belediyesi eş başkan adayı Zeyni İpek, kayyum tarafından gasp edilen Qoser Belediyesini aldıklarında öncelikli hedeflerinin kadınlara ve gençlere yönelik istihdamı arttırmak olduğunu belirtti.

- İsviçreli Parlamenter Laurence Fehlmann Rielle, günümüzün Mandela’sı olarak tanımladığı Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve İmralı tecridine karşı mücadele için uluslararası toplumun harekete geçmesinin bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

- “Tutsaklar, Kürt meselesinin demokratik bir zeminde çözümünü istiyor. Devlet çözüm için gerekli adımı almalıdır. Çözüm üretilmedikçe açlık grevleri devam edecektir."