Gerilla Zap'ta işgalciler yönelik çok sayıda eylem gerçekleştirdi

Kurdistan Özgürlük Gerillaları, Zap'ta İşgalci Türk askerlerine yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde 2 mevzi darbelenirken, 2 mobesse kamerası da imha edildi. İşgalciler ise kimyasal silah ve yasaklı patlayıcılarla saldırılarını sürdürüyor.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve e işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şunları paylaştı:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

11 Mayıs saat 12:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

17 Mayıs saat 13:30’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik koordineli eylem gerçekleştirildi. Birinci eylem kolu; işgalcilere ait kepçeyi hedefleyerek etkili şekilde vurdu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu. İkinci eylem kolu; işgalcilere ait 2 mevziyi hedefleyerek darbeledi.

17 Mayıs saat 15:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

17 Mayıs saat 16:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

17 Mayıs saat 20:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

16, 17 ve 18 Mayıs’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 18 kez zehirli kimyasal gazlar, 1 kez patlayıcı yüklü dronlar ve 5 kez de yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

16 Mayıs günü Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez kimyasal silahlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

16 ve 17 Mayıs’ta Xakurkê bölgesinin Sinînê alanı 2 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya, Girê Zengil alanı 4 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Dergelê, Serê Metîna, Bêşîlî Direniş Alanı 4 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 3 kez olmak üzere toplam; 13 kez savaş uçakları ile bombalandı.

16 Mayıs’ta Metîna bölgesinin Golka, Dergelê ve Şêlazê Direniş Alanları saldırı helikopterleri ile bombalandı.”