Êlihliler Türk polisinin baskınını protesto etti: Örgütlü mücadelemiz kazanacak

DEM Parti Êlih İl Örgütü binasına gerçekleştirilen saldırıya tepki gösterilen açıklamada, hukuksuzluk karşısında halkların örgütlü mücadelesinin kazanacağı, kaos politikalarının kaybetmeye mahkum olduğu vurgulandı.

DEM PARTİ ÊLIH IL ÖRGÜTÜNE BASKIN

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Êlih İl Örgütü binasına Türk polisinin baskını sırasında kadın ajandalarına el konuldu. İpek Er, Deniz Poyraz ve katledilen diğer kadınların fotoğrafları yerlere atıldı. Êlihliler, kitlesel basın açıklaması ile saldırıyı protesto etti. İl binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya, DEM Parti Sêrt Milletvekilli Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi-TJA), Barış Anneleri Meclisi, Êlih Emek ve Demokrasi Platformu, Êlih Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. 

“Berxwedan xweş doz e” şarkısı ile “Direne direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları eşliğinde başlayan basın açıklamasında ilk olarak DEM Parti İl Örgütü Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tekik söz aldı. AKP-MHP’nin savaş politikalarında ısrar ettiğini kaydeden Tekik, “Toplumsal barışa halel getirme olasılığı yüksek uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesini ve parti olarak, halk olarak özlemini iliklerimize kadar hissettiğimiz, mücadelesini verdiğimiz onurlu ve kalıcı barışa hizmet eden politikalar geliştirmelidir. Buradan ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; bizi yolumuzdan döndürmeniz asla mümkün olamayacağını bir kez daha ifade edelim” dedi. 

‘TERÖRİZE ETME’ ÇABASI 

Parti binasının basılmasının hukuksuzca olduğunu belirten Tekik, “Aramada tamamen meşru, kültür, sanat, edebiyat, dergileri, demokrasi mücadelesinde katledilen canlarımızın fotoğraflarına el konuldu. Bizler bu binadan, evimizden, yuvamızdan alınıp getirilen eşyalarımızın sonuna kadar arkasındayız. Burada bizi terörize etme, sanki suç işleyen bir binaymış gibi lanse etme çabalarının halk nezdinde bir sonuç vermeyeceğini bu emri verenler de bilmelidir. Asla boyun eğmeyeceğiz, barışın, özgürlüğün, adaletin yolundan hiç birimiz asla dönmeyecek. Büyük Kürt sanatçı Yılmaz Güney'in dediği gibi, 'Mutlaka kazanacağız.’ Baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi. 

‘ISMARLAMA’ BASKILAR 

DEM Parti Sêrt Milletvekilli Sabahat Erdoğan Sarıtaş ise yaşanan hukuksuzluğa tepki gösterdi. İktidarın hukuksuzlukta ısrar ettiğini dile getiren Sarıtaş, “Bugün ne yazık ki çok da yabancısı olmadığımız bir günle karşı karşıyayız. Hukuksuzlukla, haksızlıkla ve ısmarlama baskılarla karşı karşıyayız. 31 Mart'ta halkın önlerine koyduğu yol haritasına oturup düşünecekleri yerde, yine görüyoruz ki kendi çıkarlarını, yine kaos, savaş, kan, hukuksuzluk politikalarını devreye koymuşlar. Ne tesadüftür ki partimiz hakkında faşist bloğun küçük ortağının çağrısıyla dün Belçika'da özgür basına yapılan saldırı ile  İstanbul ve Ankara'da özgür basına yapılan saldırılar, bugün de parti binamıza yapılan baskın tekrardan bunların yaklaşımını belirliyor” şeklinde konuştu.

‘YİNE KAYBEDECEKLER’

İktidarın seçimleri kabullenemediğini belirten Sabahat Erdoğan Sarıtaş, “Halk 31 Mart'ta kana, kaosa ve hukuksuzluğa ‘dur’ demiştir. Bu politikanız çürüdü, halk da bunu tescilledi. Halkımızın özgürlük yürüyüşüne karşı gerçekleştirilen saldırılar meşru değil, hukuksuzdur. Dün kaybettiği gibi bugün de kaybetmeye mahkûmdur. Hukuksuzluk politikası nasıl kırk yıldır kaybediyor, dün kaybetti, yarın da kaybedecek ve elbette bizim örgütlü mücadelemiz kazanacak, halklar kazanacak” şeklinde konuştu.