Bêrecûk'ta protesto: Hırsıza ve ihanete geçit vermeyeceğiz

Bêrecûk Belediye Başkanı seçildikten sonra DEM Parti'den istifa eden Mehmet Begit protesto edildi. Halk "Hırsıza ve ihanete geçit vermeyeceğiz" dedi.

MEHMET BERGİT PROTESTO

Riha'nın Bêrecûk (Birecik) ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) seçilen ancak 29 Nisan’da istifa eden Mehmet Begit'e dair tepkiler sürüyor. DEM Parti Bêrecûk Belediye Eşbaşkanı Berivan İlkaya Manas ile Riha Milletvekili Ömer Öcalan, Agirî Milletvekili Heval Bozdağ, Xelfetî Belediye eşbaşkanları Saniye Bayram ile Mehmet Karayılan, Pirsûs Belediye Eşbaşkanı Ayten Kaya'nın da aralarında olduğu yüzlerce kişi, belediye binası önünde açıklama yaptı.

DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, Mehmet Begit istifa edene, halkın olanı halka iade edene kadar burada olacağız" derken, Belediye Eşbaşkanı Berivan İlkaya Manas da "Hırsıza ve ihanete geçit vermeyeceğiz" diyerek tepkilerini sürdüreceklerini belirtti.

 Berivan İlkaya Manas, Begit'e "Onurlu davran ve istifa et" diye seslendi.
DEM Parti Agirî Milletvekili Heval Bozdağ, "Begit tek başına belediyeyi yönetmek istiyor ama DEM Parti kolektif bir yöntem ile yönetme aday olan bir parti. Halkın olanı geri istiyoruz" dedi.

DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan ise yaşananları "ihanet" olarak değerlendirerek, "Halk bu dönek siyasete ve bu dönek zata selam dahi vermemeli. Bu dönekliği her yerde teşhir edeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı. Oturma eylemi "Direne direne kazanacağız" sloganları ile son buldu.